Immateriel

Når man roder med bier, får man sjovt nok et biprodukt: honning. Biprodukt, fordi det væsentlige, jeg får ud af det, er at opleve en bifamilies aktiviteter; det er meget fascinerende.

Min karriere som biavler startede for alvor i maj 2008 med et enkelt stade. Forinden havde jeg fulgt et begynderkursus – i hele 3 år i træk; nogen får jo lov at gå flere år i samme klasse – det er dem, som bliver ekstra kloge….

Første år jeg deltog i begynderkurset i 2006, var jeg i arbejde, og jeg syntes, at der var for meget omkring det at passe bier, til at jeg kunne passe det ind med også at være på arbejdsmarkedet. I 2008 gik jeg på efterløn, og så var banen klar.

I året 2014 købte jeg titlen “Kyndig biavler”. I 2019 – hvert 5. år – bliver jeg opdateret.

Jeg var på et 3-dages kursus hos Aarhus Universitet på Flakkebjerg; jeg har aldrig hørt om nogen, som er dumpet, derfor mener jeg, at alle kan “købe” titlen – dog er der krav om, at man møder op med erfaring i biavl. Kurset omhandler biernes sundhed.