Materiel

Mine stader står i Dølby og i Rønbjerg, og så har min søn et stade i Tindbæk ved Hammershøj, og da han er ny i faget – og i arbejde, roder jeg lidt med der også. Det ender måske med, at min svigerdatter bliver den bærende kraft der?

Slyngningen af mine tavler foregår i mit køkken. Slyngningen giver en duft af honning, og bierne er leveringsdygtige i “sværme” af bier, hvis de observerer denne duft, derfor er et “bitæt” slyngerum et krav.

Boligerne til mine bier er opstabling. Overvintring sker i eet magasin, og i den takt bifamilien bliver større hen over foråret, stabler man bare et magasin mere ovenpå. Det er en nem måde at udvide på, og dette system har næsten udkonkurreret de traditionelle trugstader – selv om trugstader er de flotteste. Hvis man kan li’ at blære sig, sætter man en 5 – 7 stykker opstablingsmagasiner oven på hinanden, selv om der kun er bier til 3!!

Opstablingsmagasiner kan være i mange størrelser i 2 kvaliteter plus træ; jeg bruger en udbredt størrelse, hvor tavlerne hedder 12×10 (tommer), og jeg har både styropor (flamingo) og  polyutheranskum (dyrere men stærkere og fremtidens valg hos mig). Hvert magasin har plads til 10 tavler.